Γλυκό Κιτρόμηλο -Glyko Kitromilo - "Keserûnarancs-héj befõtt"
sponsored links
A hegyi kirándulásaink során szinte minden alkalommal veszünk valami olyan édességet, amit ott, házilag készítenek.
Ezek olyasmik, mint a magyar befõttek, csak sokkal édesebbek, sûrûbb szirupban vannak, és a fõétkezés után, kis üvegtálkán desszertként kínálják.
Elhoztam az egyik ilyen finomság receptjét Nektek, hátha... meg különben is...:-)
Keserû narancsból készül, erre figyelni kell, ez adja meg az igazi és jellegzetes ízét.
A keserû narancsot könnyen megkülönböztethetjük a narancstól, a héja sokkal rücskösebb, mint az igazi narancs és persze nem is esszük nyersen az íze miatt.
A görög neve: Κιτρόμηλο azaz kitromilo.
Γλυκό Κιτρόμηλο -Glyko Kitromilo - "Keserûnarancs-héj befõtt"
Lereszeljük a megmosott narancsok héját egy kicsit, finom reszelõvel, vagy citromhéj reszelõvel, amivel jobban esik.
Ha az utóbbival csináljuk, legyünk óvatosak, hogy azért ne menjen túl mélyre.
Ha túl keveset reszelünk le a narancsszínû héjból, keserû lesz.
A belsõ fehér szivacsos részrõl lehúzzuk a kiálló fehér ...
Ezek olyasmik, mint a magyar befõttek, csak sokkal édesebbek, sûrûbb szirupban vannak, és a fõétkezés után, kis üvegtálkán desszertként kínálják.
Elhoztam az egyik ilyen finomság receptjét Nektek, hátha... meg különben is...:-)
Keserû narancsból készül, erre figyelni kell, ez adja meg az igazi és jellegzetes ízét.
A keserû narancsot könnyen megkülönböztethetjük a narancstól, a héja sokkal rücskösebb, mint az igazi narancs és persze nem is esszük nyersen az íze miatt.
A görög neve: Κιτρόμηλο azaz kitromilo.
Γλυκό Κιτρόμηλο -Glyko Kitromilo - "Keserûnarancs-héj befõtt"
Lereszeljük a megmosott narancsok héját egy kicsit, finom reszelõvel, vagy citromhéj reszelõvel, amivel jobban esik.
Ha az utóbbival csináljuk, legyünk óvatosak, hogy azért ne menjen túl mélyre.
Ha túl keveset reszelünk le a narancsszínû héjból, keserû lesz.
A belsõ fehér szivacsos részrõl lehúzzuk a kiálló fehér ...